lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car > Lithium Club Car


Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2023, 10:48 PM   #11
WalterM6
Gone Wild
 
WalterM6's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2017
Location: SE TN
Posts: 2,166
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

There is only two things that will make your cart go into limp mode. A bad speed sensor or a stuck solenoid. Try tapping the solenoid the next time it happens. Or maybe it is staying activated for some reason and toggling the run/tow switch kills power to it.
WalterM6 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 09-20-2023, 07:11 AM   #12
ScottLSUTigers
Not Yet Wild
 
ScottLSUTigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2023
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 15
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

Quote:
Originally Posted by WalterM6 View Post
There is only two things that will make your cart go into limp mode. A bad speed sensor or a stuck solenoid. Try tapping the solenoid the next time it happens. Or maybe it is staying activated for some reason and toggling the run/tow switch kills power to it.
Thanks Walter. I tried the tapping and i didn't really see a difference. I also clipped my meter onto solenoid and watched it during operation. As it clicks in and out voltage changes from full voltage to 0 as pedal is pressed. Activation circuit shows full voltage and drops off to almost zero when deactivated. It seems correct, but I may change it just to make sure. I'm going to call revolution carts today and get one coming this way.
ScottLSUTigers is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2023, 01:55 PM   #13
ScottLSUTigers
Not Yet Wild
 
ScottLSUTigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2023
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 15
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

I talked to Revolution Carts today and they said my problem may be the pre-charge resistor that I upgraded with my heavy duty solenoid. I kept my stock controller, so I should have kept a 250 ohm resistor and not changed it to the 470 ohm. I ordered a new one. I'll update when I try it out.
ScottLSUTigers is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2023, 02:12 PM   #14
kgsc
Gone Wild
 
kgsc's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Dec 2009
Location: Aiken, SC
Posts: 12,397
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

?? David is the man but I thought 48v carts used a 470 ohm resistor.
kgsc is online now   Reply With Quote
Old 09-21-2023, 03:08 PM   #15
ScottLSUTigers
Not Yet Wild
 
ScottLSUTigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2023
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 15
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

Quote:
Originally Posted by kgsc View Post
?? David is the man but I thought 48v carts used a 470 ohm resistor.
me too, but it only cost me a few dollars to test it out....im almost out of options and he said this could be the issue.
ScottLSUTigers is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 01:34 PM   #16
ScottLSUTigers
Not Yet Wild
 
ScottLSUTigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2023
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 15
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

Quote:
Originally Posted by ScottLSUTigers View Post
me too, but it only cost me a few dollars to test it out....im almost out of options and he said this could be the issue.
New resistor didn't make a difference.
ScottLSUTigers is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2023, 09:55 AM   #17
ScottLSUTigers
Not Yet Wild
 
ScottLSUTigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2023
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 15
Default Re: 2009 Club Car Precedent half speed randomly

I finally had the time to change out the 400 amp solenoid on my cart. After solenoid replacement, i have NOT had any more limp mode issues. I never had the codes read, but I can only assume it was a "main welded" causing the intermittent half speed issues.
ScottLSUTigers is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
club car, controller, limp mode, lithium, precedent
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car > Lithium Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Speed code 4 for 2009 Club Car Precedent/Curtis Controller Electric Club Car
2011 Club Car Precedent going half speed Electric Club Car
2009 Club Car Precedent Speed and Power Issue Electric Club Car
2012 CC IQ excel precedent half speed Electric Club Car
2010 Precedent half speed Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.