lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-22-2008, 12:24 PM   #1
aspilios
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Power Loss

Hey all,
Im new to this whole golf cart thing and its not my golf cart im posting about but its a buddies. well we were messing around with his yamaha gas golf cart in the woods and we saw some mud. so being ourselves we hit it made it about 4 feet and then got stuck. having the golf cart floored for about a minute the wheels were spinning and everything then all of a sudden it just lost power. so after getting it out and back up to the house it still has no power at all. it runs but if you have the pedal down all the way the cart will barely move. we checked the intake and filter and they were dry (we suspected it sucked up water). really the engine is spinning slow and the belt is not turning at all because of the lack of power. does anybody have any ideas of what i could look at or how to fix this?? thanks
happy holidays to all
Alex
aspilios is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 12-22-2008, 07:27 PM   #2
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 71,766
Default Re: Power Loss

With the key and engine off .... Is your gas peddle opening the carberator all of the way? Take a hold of the linkage at the carb and see if it will move more than what the peddle is doing to it.....
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 08:54 PM   #3
aspilios
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Power Loss

hey thanks i will check that out tommorrow. hopefully thats it. but it sounds too easy. when i was in the mud trying to get it out and had it floored, it just all of a sudden lost the power so i dont know. hopefully thats it
thanks
aspilios
aspilios is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 09:05 PM   #4
scottyb
Happy Carting
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 71,766
Default Re: Power Loss

Yeah, a loss of rpms....it may be simple? Check around the linkage and spring at the Govenor too....
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2008, 09:11 PM   #5
aspilios
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Power Loss

ok thanks ill check that out
aspilios is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 12:28 PM   #6
aspilios
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Power Loss

hey i checked all that out and all the linkage is good it opens good in the carb when you step on the gas and everything. but i did take the air cleaner tube off and turned the cart on and noticed it spitting alot of gas out of the carb. and after a few minutes of that it smells flooded. does anybody know what could be the problem.
alex
thanks
aspilios is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 01:43 PM   #7
monstertruckr91
Getting Wild
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Default Re: Power Loss

take carb off and clean it out it probably has a little dirt or mud in the carb
monstertruckr91 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 04:34 PM   #8
aspilios
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Power Loss

hey all yeah i cleaned the carb thoroughly today and even before i started it looked pretty clean. just out of curiousity i took the valve cover off, and i hit the gas and when i did only one was moving so im guessing i blew a valve in it. any ideas?

Alex
aspilios is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 05:09 PM   #9
todwil
TOD WILD
 
todwil's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: YUMA AZ
Posts: 666
Default Re: Power Loss

Sounds like you might have floated the valves and a pushrod fell out!!!
Just a guess though without seein it.
todwil is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 07:11 PM   #10
TheNewGuy
Admin/Moderator
 
TheNewGuy's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2006
Location: Ohio
Posts: 17,241
Default Re: Power Loss

Sounds it's time for a BIG BLOCK!!!!

TheNewGuy is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
87 - 2 stroke Loss of power when hot Gas EZGO
Loss Of Power Electric EZGO
loss of speed and power up hills Electric EZGO
Loss of power on a 02 ezgo st 480 Gas EZGO
87 CC lift and power loss Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 03:22 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.