lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-22-2008, 01:24 AM   #1
weekendwarriorfsw32
Getting Wild
 
weekendwarriorfsw32's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 102
Default Did I screw something up!!!!

Well I installed to night my Yamaha Torque Kit and it wasn't that hard but I was exceptions way more. There is no way it has 50% more torque. I thought I followed the instructions well but man I hope I screwed up some where. Any help would be very appreciated,
Thanks
Nick
weekendwarriorfsw32 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-22-2008, 07:17 AM   #2
mikesmotortoys
Gone Wild
 
mikesmotortoys's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rockwall, Texas (Dallas / Ft. Worth)
Posts: 7,077
Default Re: Did I screw something up!!!!

I don't see in ANY WAY that a $40.00 part will increase a performance gain by 50%! There are too many factors in clutching on a gas cart that effect performance. Worn out clutches are probably your problem.

Factory EZGO - Bad Boy Buggy - Dixie Chopper Mowers
mikesmotortoys is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 08:13 AM   #3
cart de golf
Gone Wild
 
cart de golf's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 469
Default Re: Did I screw something up!!!!

depends also if you have biger tires like 22 or 23 It will make up for the loss of torque lost when puting on the tires
cart de golf is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 09:08 AM   #4
Yamaha4life
The Overposter!
 
Yamaha4life's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dixie
Posts: 1,586
Default Re: Did I screw something up!!!!

Did you get a new belt when you purchased the kit?
Yamaha4life is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 09:26 AM   #5
weekendwarriorfsw32
Getting Wild
 
weekendwarriorfsw32's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 102
Default Re: Did I screw something up!!!!

Quote:
Originally Posted by Yamaha4life View Post
Did you get a new belt when you purchased the kit?
No I did not did I need to?
weekendwarriorfsw32 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 09:30 AM   #6
weekendwarriorfsw32
Getting Wild
 
weekendwarriorfsw32's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 102
Default Re: Did I screw something up!!!!

Quote:
Originally Posted by cart de golf View Post
depends also if you have biger tires like 22 or 23 It will make up for the loss of torque lost when puting on the tires
I have 20 inch tires.
weekendwarriorfsw32 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 10:11 AM   #7
Yamaha4life
The Overposter!
 
Yamaha4life's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dixie
Posts: 1,586
Default Re: Did I screw something up!!!!

Quote:
Originally Posted by weekendwarriorfsw32 View Post
No I did not did I need to?
You would be suprised how big of a difference the belt can make. They reccomend you purchase a new belt with the kit I would say get one and that should help it...

I didnt have a big increase of tourqe but on my g16 it prevented the belt from slipping and really help going up steep hills and over ruts ect...
Yamaha4life is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2008, 10:41 AM   #8
mikesmotortoys
Gone Wild
 
mikesmotortoys's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rockwall, Texas (Dallas / Ft. Worth)
Posts: 7,077
Default Re: Did I screw something up!!!!

G-2's were built from 1985 to 1991. I'll bet instead of spending time and money on parts for your old clutches, you better plan on getting new ones. A new belt is a must!

Factory EZGO - Bad Boy Buggy - Dixie Chopper Mowers
mikesmotortoys is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 02:05 AM   #9
weekendwarriorfsw32
Getting Wild
 
weekendwarriorfsw32's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 102
Default Re: Did I screw something up!!!!

sorry about the late reply guys I was in mexico for a week but where is the best place to get a new belt
Thanks
Nick
weekendwarriorfsw32 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 01:20 PM   #10
smallblock450sl
Sometime's............
 
smallblock450sl's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tacoma Washington
Posts: 11,705
Default Re: Did I screw something up!!!!

Quote:
Originally Posted by weekendwarriorfsw32 View Post
Well I installed to night my Yamaha Torque Kit and it wasn't that hard but I was exceptions way more. There is no way it has 50% more torque. I thought I followed the instructions well but man I hope I screwed up some where. Any help would be very appreciated,
Thanks
Nick
Can I ask were you purchased the "spring kit" from ? I have found "knock off" springs are "to stiff" and only make your engine "rev" higher to do the job. Nice work on your project. Thanks for your post on the coil replacements for your rear shocks. I beleive they were designed for G14 and up, not G8's. Way to make them "work"! I am in the process of starting a "build" on a G8 (kind of a forgotten child)...We'll see what transforms. Good luck and thanks for your posts. Later Dave
Attached Images
File Type: jpg 2008_0329Image0001.jpg (135.1 KB, 17 views)
smallblock450sl is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.