lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO > Lithium EZGO


Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2022, 09:26 AM   #1
dc.901
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2021
Location: GA
Posts: 62
Default 2012 EZGO troubleshooting post Lithium

Hello all,
I have 2012 EZGO, that has 3-pin charge port. So, I think that is RXV??
Anyways, replaced the old lead-acid batteries with BigBattery BDGR 2x48v kit. I know this is not the most recommended but it shipped very fast and it also fit the budget.
Issue I am seeing after replacing the batteries is during driving some times (yes only happens intermittently) cart will just shut off.
This is scary because the wheels also lock.
Once when that happened, we check battery voltage is that is about 48v (BDGR kit is NMC).
What is strange is, we put cart in tow mode, rock it couple of times forward/backwards switch back to run mode and then it runs perfectly fine.
So, I am trying to figure out what is the issue? Batteries, lose connection somewhere or I should be looking at something else?
dc.901 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 08-05-2022, 06:46 PM   #2
ojo
Gone Wild
 
ojo's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Sep 2020
Location: Germany
Posts: 1,321
Default Re: 2012 EZGO troubleshooting post Lithium

That's the problem with lithium and the RXV. When the battery, due to any reason shuts off, the ebrake in the cart will engage.
ojo is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2022, 06:59 AM   #3
ATLien
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 4
Default Re: 2012 EZGO troubleshooting post Lithium

Quote:
Originally Posted by dc.901 View Post
Hello all,
Issue I am seeing after replacing the batteries is during driving some times (yes only happens intermittently) cart will just shut off.
This is scary because the wheels also lock.
Once when that happened, we check battery voltage is that is about 48v (BDGR kit is NMC)...
I'm no expert but have done a ton of research for my own install. Are you tripping the battery's BMS due to an over-current situation? If you do, in-fact, have an RXV (which has an AC motor) I'm not 100% sure the BDGR kit is allowing enough draw under heavy loads before the BMS trips and shuts the batteries down. I think the BDGR kit only allows 252A (for 6 Seconds). Try driving it more 'gingerly' for a few days (i.e. don't floor it, carry heavy loads, or try to go fast up steep hills) and see if the issue persists. If it goes away I'd bet that's your problem. For this reason I just purchased the HSKY kit for my 2Five (roughly the same guts as your RXV) due to its higher load capacity. I haven't installed it yet but I don't foresee any issues.
ATLien is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO > Lithium EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Dakota Lithium 48v 96ah installed in 2012 Precedent Lithium Club Car
2012 EZGO Lithium Lithium EZGO
2012 48v Club Car Precedent New Lithium No Lights Electric Club Car
2012 Precedent Accelerator Stuttering Troubleshooting Electric Club Car
Need some help troubleshooting a horn issue - 2012 Precedent. Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 12:03 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.