lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-18-2018, 06:58 PM   #1
MPDano
Not Yet Wild
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 24
Default 1986 G3A No power anywhere

Hello all,

Got a new to me cart. Bought a carb rebuild kit for it, but while waiting for it, I am trying to get the electrical sorted out.

I didn't have a key so I disassembled the key switch and grinded down the pins so a G1 key will spin the tumbler. I have a bad relay, furthest left one (2 spades) as it was unclipped from the holder and water got into it.

What is stumping me is I am getting no electrical to the fuse box, hence no headlights, nothing really.

Someone mentioned the 2 solenoids, but would these being bad cause no lights? Does it have to be running to get lights?

I went thru all the connectors and cleaned them off using a brush and deoxit. Haven't gone thru grounds yet. Both ground and positive fuses are fine as well as all the fuse box fuses.

Any suggestions would be appreciated.

Keeping a running update on good troubleshooting links:

Starter Troubleshooting: http://www.buggiesgonewild.com/gas-y...ator-test.html

Solenoid Testing: http://www.buggiesgonewild.com/gas-y...-solenoid.html

Good engine pics: http://www.buggiesgonewild.com/big-b...ckin-g1-3.html

G3A Owners Manual: https://www.viewmastercms.com/assets...lassic_Gas.pdf
MPDano is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-19-2018, 08:46 PM   #2
MPDano
Not Yet Wild
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 24
Default Re: 1986 G3A No power anywhere

Ok, figured it out. I was wondering why I was not getting power to the fuse box or even the ignition switch. Followed the harness under the cart and right next to the muffler, the harness was literally torn in half. Repaired all the connections and now get power to the fuse box and can hear the solenoids clicking when i turn the key to forward or reverse and hitting the gas pedal.

Will be wrapping up the harness once I am 100% all electrical is functioning.

One thing down, 1,000 more things to go.
Attached Images
File Type: jpg 20180319_174546.jpg (152.0 KB, 0 views)
File Type: jpg 20180319_174550.jpg (231.2 KB, 0 views)
File Type: jpg 20180319_183223.jpg (191.2 KB, 0 views)
MPDano is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
1986 36v Club Car Power Electric Club Car
1986 Club Car Electric no power Electric Club Car
1986 e-z go with no power Gas EZGO
1986 ez-go very little power Electric EZGO
Newbie with a 1986 EZGO Need Power Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:58 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.