lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha
Gas Yamaha Gas Yamaha Golf Cars; G1 through "The Drive" and U-Max Utility Vehicles



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2010, 09:50 PM   #1
suchner
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Nov 2008
Location: michigan on a horse farm
Posts: 25
Default G-1 has trouble when hot

Hey Guys, any ideas on why my G1 runs great when I first start her and she is cold. After running her for 10 minutes or so she has a hard time starting but runs fine once she take off. This is some new behavior on her part. Thanks for any ideas.
suchner is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 06-06-2010, 12:59 PM   #2
ic746
Gone Wild
 
ic746's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Nov 2007
Location: Martinsburg, WV
Posts: 651
Default Re: G-1 has trouble when hot

Hey there I have 2 G1's and both of them done the same thing. I had to replace the engine seals and now they run great. You can take a compression check on the engine and see what you come up with. All models except the 82 should have around 120lbs and the 82 I think its 110lbs not real sure about the 82 but that is what you should check. Also you can jack the rear wheels off the ground and have someone crank on the engine while you take a can of wd-40 or carb spray and shoot some around where the seals are if the engine revs up then your seals are bad. Good luck.
Calvin
Attached Images
File Type: jpg g59.JPG (89.7 KB, 6 views)
ic746 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2010, 06:24 PM   #3
kaublr
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 43
Default Re: G-1 has trouble when hot

I had the same problem, changed seals, checked fuel pump compression etc. finally found a carb made for my model year and it now starts and runs all the time hot or cold
kaublr is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 08:03 AM   #4
suchner
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Nov 2008
Location: michigan on a horse farm
Posts: 25
Default Re: G-1 has trouble when hot

Thanks for the reply. I will check my seals, though I did replace them last year. The cart runs great, just hard to get running when it is hot. I was thinking more of the mixture being too rich. But thanks to all!
suchner is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2010, 04:34 PM   #5
sabercat
gone yamaha!
 
sabercat's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2008
Location: ontario, canada
Posts: 1,424
Default Re: G-1 has trouble when hot

might be a coil.
sabercat is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2010, 12:00 PM   #6
suchner
Not Yet Wild
Yamaha
 
Join Date: Nov 2008
Location: michigan on a horse farm
Posts: 25
Default Re: G-1 has trouble when hot

That's an interesting thought. I have heard they sometime fail only when hot. I can't picture where the coil is. When I get home I will take a look. Maybe I could get the engine hot pull the coil, cool it down with ice and put it back in and give her a go. Thanks for the thought.
suchner is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas Yamaha


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Still Having Trouble Electric EZGO
ez go trouble Electric EZGO
PDS trouble Electric EZGO
G1 POS trouble Gas Yamaha
Trouble Oil in Air Box Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.