lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO
Gas EZGO Gas EZGO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2010, 04:14 PM   #1
sinjin
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Default help! engine keeps running after let off gas

Hi newbie here. I have a 1994 medalist gas that I am having a issue with. When i let of the gas pedal it wants to keep running and driving. pumping the gas pedal a couple times usually gets it to shut off. What do I need to check/adjust/replace to resolve this, almost put it through the front of the garage yesterday. At least I know the brakes work well
sinjin is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Old 03-17-2010, 04:19 PM   #2
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 70,658
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

That is a bad solenoid....It is sticking ....change it out
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 06:21 PM   #3
coondog
Getting Wild
 
Join Date: Mar 2009
Location: Middle Ga.
Posts: 91
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

I had the same problem and all I had to was adjust my throttle cable. I adjusted it to when I let off the pedal it closed the carb butterfly and the solved the problem....
coondog is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 06:39 PM   #4
custom carts
THE CUSTOM KID
 
custom carts's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2008
Location: Tallahassee Florida
Posts: 820
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
That is a bad solenoid....It is sticking ....change it out
SCOTTY B IS RIGHT ITS YOUR SOLENOID
custom carts is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 08:37 AM   #5
chardonite
Gone Wild
 
chardonite's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jul 2009
Location: Chardon Ohio
Posts: 257
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

I had the exact same problem and it was just a linkage adjustment.
chardonite is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 08:49 AM   #6
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 70,658
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

Quote:
Originally Posted by coondog View Post
I had the same problem and all I had to was adjust my throttle cable. I adjusted it to when I let off the pedal it closed the carb butterfly and the solved the problem....
Yes you are right, first adjust the throttle properly..... we assume you have done that????? The carts just starts not turning off and dieseling one day... then it is the solenoid ... I may have misunderstood the problem
scottyb is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 08:59 AM   #7
sinjin
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

thanks for the replies. The problem is intermittent, does it sometimes and other times it doesn't. I will check the throttle but it appears that when the gas pedal is let off the cable has slack and the carb linkage returns all the way. I am leaning towards it being the solenoid sometimes sticking and other times not.
sinjin is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 09:04 AM   #8
scottyb
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 70,658
Default Re: help! engine keeps running after let off gas

If it is a solenoid the cart will just run-on or diesel... not power through like a stuck throttle, as somebody said.... If it keeps running with power then it may be a throttle problem which can be dangerous compared to the nuisance of dieseling ........
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Gas EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G9 With poor running engine Gas Yamaha
Question for anyone running a Honda engine Big Block Talk!
2 Stroke running engine temperature Gas EZGO
01' CC w/ 290 engine running intermittently Gas Club Car
Engine tries to keep running Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.